Algemene voorwaarden

Toepassing algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle bestellingen en aankopen bij Leathers & Feathers. Indien je iets bij Leathers & Feathers bestelt, ga je akkoord met deze voorwaarden. Leathers & Feathers heeft het recht de algemene voorwaarden aan te passen of aan te vullen. Leathers & Feathers behoudt zich het recht bestellingen te weigeren zonder enige vorm van verantwoording.

Artikelen en prijzen

De gebruikte afbeeldingen van de artikelen zijn ter illustratie. Houd er rekening mee dat formaat en kleur iets kunnen afwijken van de foto. De genoemde prijzen gelden per stuk, inclusief 21% btw en exclusief verzendkosten, tenzij anders aangegeven. Prijswijzigingen en fouten voorbehouden.

Betalen

Bij L&F kan je op drie manieren betalen:

♡ Contant betalen

Je kan je aankoop contant betalen bij afhaling in Heist-op-den-Berg. Via deze weg hoef je geen verzendkosten te betalen. Om af te halen, kan je een afspraak maken via mail. Bij het afrekenen kies je dan voor de optie “ik haal mijn bestelling zelf af in Heist-op-den-Berg”. Je kan ook een afspraak maken om de gehele collectie te bekijken.

♡ Online betalen via Mollie

Bancontact (BE): De populairste betaalmethode in België. Snel en veilig betalen met je bankkaart.
iDEAL (NL): De meest gebruikte online betaalmethode in Nederland. De betaling vindt plaats in de vertrouwde omgeving van de website van jouw bank.
PayPal

♡ Vooruitbetaling via bankoverschrijving

Je kan het verschuldigde bedrag overmaken naar onze bankrekening. Bij deze optie dien je het factuurnummer te vermelden dat je werd toegestuurd per mail. Je bestelling wordt verzonden van zodra het bedrag op onze rekening is verschenen. Je wordt hiervan per mail verwittigd. Door vertragingen op het online bankverkeer, kan het tot 2 werkdagen duren voordat wij de betaling aankrijgen.

Bankgegevens:
Bank: KBC
Op naam van: Leathers and Feathers
IBAN: BE53 7350 4752 6853
BIC: KREDBEBB

Verzendkosten

België:
Brievenbuspost € 2
Pakketpost € 5
Gratis bij ≥ € 40

Nederland:
Brievenbuspost € 4
Pakketpost € 8 (zonder track-and-trace code)/ € 16 (met track-and-trace code)
Gratis bij ≥ € 60

Andere landen op aanvraag.

Levertermijnen

De levertermijnen zijn louter indicatief en niet bindend. Ze vangen slechts aan bij ontvangst van een regelmatige en volledige bestelling met alle noodzakelijke documenten en inlichtingen. Het niet naleven van de leveringstermijn kan in geen geval ingeroepen worden tot het eisen van schadevergoeding of het verbreken van de koop.

Artikelen worden steeds liefdevol en in een luchtkussenenvelop verpakt om schade te voorkomen. Alle bestellingen worden met Bpost verzonden (brievenbuspost). L&F is niet verantwoordelijk voor eventuele vertragingen, beschadigde of verloren zendingen.

Retourneren

♡ Meld je retour

Indien de artikelen na aflevering van een bestelling niet naar wens zijn, dan dien je dit binnen 14 dagen na levering te melden bij Leathers & Feathers. Vermeld de naam van het artikel en de reden van retour.

♡ Verstuur de retouren naar Leathers & Feathers

Het retourartikel moet binnen 14  dagen na aflevering in de originele verpakking aan ons teruggestuurd worden, ongedragen en zonder beschadigingen. De retourzending geschiedt op eigen risico. Zorg dus voor een goed beschermende envelop of verpakking. De verzendkosten van het retourneren zijn voor rekening van de klant.

Retouradres:
Leathers & Feathers
Westerlosesteenweg 19, 2220 Heist-op-den-Berg
België

Zodra we de sieraden in goede orde ontvangen hebben (ongedragen en zonder beschadigingen), wordt het bedrag zo snel mogelijk teruggestort op de rekening van de klant (exclusief verzendkosten).

Garantie

Leathers & Feathers geeft 3 maanden garantie op de geleverde artikelen, vanaf de datum van de bestelling. Sieraden die in deze periode stuk gaan door normaal gebruik worden gratis hersteld. Verzendkosten (zowel heen als terug) zijn voor de klant. De klant kan (een) postzegel(s) meesturen of het bedrag voor de terugzending overmaken op de rekening van Leathers & Feathers (BE85 1030 3474 8906).

Let op! De garantie is niet van toepassing op:

♡ slijtage van artikelen of beschadiging door ondeskundig gebruik van de sieraden;

♡ verkleuring of vlekken van het metaal door aanraking met water, parfum en andere cosmetica;

♡ gebroken of beschadigde sieraden/steentjes doordat het sieraad gevallen is;

♡ verkleuring of slijtage van waxkoord.

Om bovenstaande te voorkomen, lees hier hoe je je sieraad het beste kan onderhouden: Tips voor onderhoud

Meldt steeds dat je iets wil terugzenden in garantie voor het versturen van het artikel.

Aansprakelijkheid

Bij gebreken in de aangekochte goederen kan niets ons tot meer verplichten dan het kosteloos herstellen of vervangen van de door ons als defect erkende stukken, die ons franco magazijn teruggestuurd werden. Alle vervoers- en behandelingskosten blijven ten laste van de koper. In geen enkel geval kunnen defecten aanleiding geven tot schadevergoeding onder gelijk welke vorm ook.

Voorbehoud van eigendom

Geleverde goederen blijven onze uitsluitende eigendom tot hun volledige betaling, inclusief gebeurlijke verwijlintresten, verhogingen en bijkomende kosten. Wanbetaling geeft ons het recht de geleverde goederen op kosten van de koper terug te vorderen.

Geschillen

Voor alle betwistingen zijn uitsluitend de vredegerechten en de rechtbanken van Leuven bevoegd. Het Belgisch recht is steeds van toepassing.

Privacy Policy

Leathers & Feathers behandelt je verstrekte persoonsgegevens vertrouwelijk en deze worden in geen geval aan derden verstrekt. Je gegevens worden enkel gebruikt voor het verwerken van je bestelling bij Leathers & Feathers.

Wanneer je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief, wordt het opgegeven e-mailadres gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief van Leathers & Feathers. Je kan je ten allen tijde uitschrijven door te ons mailen.

Leathers & Feathers gebruikt cookies om de website te verbeteren voor de klant.

Door het bezoeken van www.leathersandfeathers.be aanvaard en accepteer je de richtlijnen en praktijken zoals beschreven in dit Privacy Policy.

Copyright

Alle rechten voorbehouden. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere websites en/of commercieel gebruik van foto’s en ontwerpen is niet toegestaan, tenzij hiervoor schriftelijke toestemming is verleend door Leathers & Feathers.